به گزارش خبرنگار مهر، جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران به بررسی طرح الزام شهرداری به شناسایی، ساماندهی و اصلاح تابلوهای راهنمای مراکز تاریخی و گردشگری شهر تهران اختصاص داشت.
در این جلسه احمد مسجدجامعی ابتدا با بیان اینکه در این طرح باید دو موضوع را از هم تفکیک کرد گفت: در اصلاح تابلوها یک بحث مربوط به محتوای نوشتههای تابلوهاست و بحث دیگر مربوط به شکل، رنگ، خط، نشانهها و مانند آنهاست.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: مسئولیت محتوای تابلوها و نوشته آنها برعهده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و شهرداری در این زمینه وظیفه و تکلیفی ندارد.
وی با اشاره به اینکه اصلاح شکل تابلو، خطی که برای نوشتهها به کار گرفته میشود، اندازه تابلو، رنگ، نشانه و مانند اینها مشترکا برعهده شهرداری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، اظهار داشت: از آنجا که چارچوبی برای این اصلاحات وجود ندارد لازم است قبل از هرگونه اصلاح، شیوه نامه واحدی در نظر گرفته شود تا مبنایی برای اصلاح در اختیار مسئولان قرار دهد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه تابلوهایی که برای صنوف مختلف ازجمله وکلا، پزشکان و مهندسان وجود دارد شیوه نامه یکسانی دارند، گفت: برای میراث فرهنگی هیچ شیوه نامهای نداریم. بعضی تابلوها خیلی بزرگ است و برخی خیلی کوچک یا معمولی، بعضی روی پایه نصب شده اند و برخی روی دیوار قرار دارند. اینها نوعی ناهماهنگی به وجود میآورد که لازم است اصلاح شود.
وی افزود: اطلاعات تابلوها بعضاً غلط است. مثلاً در بازدیدی که از ری داشتیم اطلاعات تابلو با آنچه موجود بود همخوانی نداشت.
در ادامه جلسه احمد مسجدجامعی در خصوص تعیین زمان سه ماهه برای اصلاح تابلوها گفت: از آنجا که تعداد اماکن و مراکز ثبت شده ما خیلی زیاد است بنابراین نهادهای مسئول مانند شهرداری و سازمان میراث نمیتوانند ظرف مدت سه ماه اصلاح را انجام و گزارش دهند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تمامی یا بخش اعظم بعضی مناطق مانند یازده، دوازده، هفت، یک و شهر ری بافت تاریخی است و نمیتوان در سه ماه به همه آنها پرداخت گفت: پیشنهادم این است که برای اصلاح تابلوها تعیین اولویت شود و مراکز شاخص در اولویت قرار گیرند تا امکان ارائه گزارش در مدت سه ماه فراهم شود. طبیعی است اصلاح در دیگر مناطق هم بعداً انجام خواهد گرفت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برخی نقاط تهران، شاخص هستند و بازدید عمومی از آنها و مراکز پیرامون آنها زیاد است گفت: باید اصلاح در تابلوهای این نقاط از شهر هم در اسرع وقت رسیدگی شود. مثلاً سردر باغ ملی یکی از همین نقاط شاخص تهران است که در اطراف آن موزه عبرت، موزه و کتابخانه ملک، موزه پست، موزه ایران باستان و… قرار دارد و لازم است به این مراکز هم در اسرع وقت توجه کافی شود.
اماکن فرهنگی و هنری در چارچوب این طرح نیست
در ادامه جلسه، عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص پیشنهاد اضافهشدن «اماکن فرهنگی و هنری» در کنار «مراکز تاریخی و گردشگری شهر تهران» گفت: این پیشنهاد خوبی است اما باید در نظر داشت که کل ماده واحده را تحت تأثیر قرار میدهد. رویکرد این طرح اماکن تاریخی گردشگری است نه فرهنگی و هنری. مثلاً بسیاری از مراکز فرهنگی هنری زیرمجموعه میراث فرهنگی نیستند. بنابراین اگر این بند اضافه شود لازم است در بقیه بندها هم تغییر کلی شود.
نظر شما